(079) 346 26 26

Toneellaan 1
2725 NA Zoetermeer
Postbus 3015
2700 KJ Zoetermeer
info@llz.nl

(079) 346 28 86

Europaweg 151
2711 ER Zoetermeer

Nieuws

7 februari 2018

Fillers goed alternatief voor plastische chirurgie

Een ontsierend lijntje wegwerken? Of wat vollere lippen? Fillers zijn de ideale oplossing. Het is minder permanent dan plastische chirurgie én u hoeft niet te herstellen van de ingreep. Benieuwd wat het beste bij u past? LangeLand cosmetische zorg helpt u een beslissing te nemen.

Bij LangeLand cosmetische zorg werkt plastisch chirurg Julia Zguricas dagelijks met fillers. Ze vindt het een ideaal middel voor ‘facial rejuvination’: “Facial rejuvination is het verjongen van het gelaat. Voorheen gebruikten we daarvoor vooral plastische chirurgie. Het grootste nadeel is dat het een paar weken tijd nodig heeft om te genezen. Daarnaast zijn sommige mensen bang voor de narcose of littekens. Fillers geven een alternatief dat minder ingrijpend is.”

Fillers geven volume
De fillers die LangeLand cosmetische zorg gebruikt zijn tijdelijke fillers. De stof wordt binnen enkele maanden tot jaren afgebroken door het lichaam. Dat komt doordat het een lichaamseigen stof is, die in het laboratorium gemaakt wordt. Wanneer de filler wordt ingespoten, neemt het vocht op. Daardoor krijg je meer volume: ideaal voor het opvullen van harde lijnen in het gezicht of de lippen.

Lipofilling voor langere werking
Fillers werken tijdelijk en zijn daarom goed om in eerste instantie te gebruiken. Voor een langduriger effect maakt Julia Zguricas gebruik van lipofilling. Julia: “Het principe is hetzelfde, alleen maken we gebruik van lichaamseigen vet. Dat halen we bijvoorbeeld uit de buik of dijen. Wanneer we dat inspuiten lost een klein deel op, maar het meeste blijft voor langere tijd zitten.”

Samenwerking voor beste behandeling
Beide manieren van filling bereiken het beste resultaat wanneer de huid in een goede conditie verkeert. Hiervoor werkt LangeLand cosmetisch zorg samen met gespecialiseerd huidtherapeut Dion Timmer. Zij werkt bij Skinso huidtherapie, gevestigd op dezelfde locatie aan de Europaweg. Julia is met haar advies realistisch: “De behandeling duurt enkele weken langer en het is natuurlijk duurder. Daar zijn we altijd open over en daarom adviseer ik het niet zomaar. In veel gevallen zorgt het voor een beter, mooier resultaat.”

Peeling voor gezondere huid
Om de huid in conditie te krijgen, past Dion Timmer peelings toe. Dion: “Er zijn veel verschillende soorten peelings. Ieder zijn ze op een andere manier goed voor de huid. In principe haal je met een peeling de bovenste huidlaag weg. De laag daaronder geef je belangrijke voedingsstoffen mee. Het helpt de huid helen en verjongen. Met name rokers zien het verschil, aangezien hun huid veel te verduren krijgt. Het is een erg goede aanvulling op behandeling met fillers.”

Mensen mooier maken
“Mijn cliënten weten wat ze willen”, legt Julia Zguricas uit, “Maar ze weten niet hoe! Daar ben ik voor. Ik vertaal wensen naar de praktijk: wat geeft het beste resultaat? We hebben alle technieken in huis, dus hoeven we niets te laten. En soms is het zelfs beter om minder te behandelen dan je van tevoren verwacht. Het gaat niet alleen om er jonger uitzien, maar ook om harmonie in het gelaat. Lukt dat, dan ben je écht mooi. Daar helpen wij graag bij. Met de behandeling die het beste bij je past.”

Lees meer over Julia’s werkwijze in haar blog, binnenkort gepubliceerd op deze site. Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen, blogs en ontwikkelingen? Volg dan ook onze Facebook pagina.

Vorig bericht Volgend bericht
Logo Langeland

Het LangeLand Ziekenhuis gebruikt cookies om de site (beter) te laten werken. Lees meer informatie over dit onderwerp.